Success of a Different Kind

Question 29: Do you think happiness is achievable? What steps are you taking to make it a reality?

Answer:

I do think that happiness is achievable, as temporary as it may be or seem. I am actively trying to engage in things that bring me joy and cutting out any enemies of progress or negative energy. I want to be great and I realise that that requires a strong presence of positive energy and support.

Question 30: What are your expectations for 2017? In terms of self-love and your mental health?

Answer:

I expect great things. I am keen for development, personally and career-wise. I haven’t believed in myself as much as I have in the past month, which was helped by the fact that my parents have supported me fully, and made me believe in myself. I learn new things about how to manage my mental health every day and I am always open to realisations/new ways to ensure that I live a happy, fulfilling life.

xo

Advertisements

Healing

Question 26: How do you feel about your scars and past mistakes?

Answer:

I’ve learnt so much from them but if I were to sit down and really think over the past 4 years, I would cry incessantly.

Question 27: What is the most affected part of your body due to self harm? How does it make you feel?

Answer:

Probably my stomach. I [used to] do so much to numb the pain in terms of alcohol and any pills containing paracetamol to cover up the hunger pains, because I don’t eat when I’m stressed, anxious, worried or sad.

Question 28: Why is recovery important to you?

Answer:

Honestly, I am not brave enough to end it all for real. So, if I’m going to do this living thing, I might as well live my best life. My journey to [some semblance of] recovery so far has helped me become a more positive person (except when it comes to love, obviously). And all I really want is to shine through the dark cloud.

xo

Self-Love & Other Stuff

Question 24: What have you learnt about self-love?

Answer:

Self-love makes you realise that you have some sort of control over how people treat you. When you’re solely looking out for yourself, whoever wants to be in your life will make an effort to be in it, and any bad energy/negative vibes should be eliminated without a second thought.  Self-love teaches you to look after yourself before you even consider putting anyone else before you.

Question 25: Do you have a bucket list? Ticked off anything this year (2016)?

Answer:

I don’t have a bucket list apart from wanting to go to Jamaica. I sort of work on an ad-hoc basis.

xo

I’m Running Out of Titles

Question 19: How do you deal with your failures?

Answer:

Cry, then try again.

Question 20: Something you want to improve about yourself?

Answer:

I need to learn how to say “no” without feeling guilty afterwards/feeling like I have to explain myself.

Question 21: What is a saying you live by?

Answer:

“DO YOU!”

Question 22: Best thing to happen this week?

Answer:

Life is going my way. So far. Just a bit. For once.

{Question 23 didn’t really apply to me}

xo

Be Easy

Question 13: One thing you can’t live without?

Answer:

My iPhone. My entire life is on it: reminders, calendar events, memories … everything. Without it, I would feel pretty empty (I’m also a bit of an Apple fanatic so there’s that).

Question 14: Do you have any fears and what are you doing to overcome them?

Answer:

Off the top of my head, my biggest fear currently is failure. I hate not being good at anything and if I’m not good at it, then I don’t want to do it at all (if possible, not unless I HAVE to), or I completely reject it (out of sight, out of mind), or I end up resenting it (when I have to do it but I’ve developed a hatred for it). If/when I don’t excel at something, I consider that a failure. So I am learning to be less hard on myself if/when I don’t excel at something the first time around.

Question 15: Four things that make you laugh/smile?

Answer: Money; food; satirical cartoons; and acts of kindness

 xo

Personal Battles

Question 10: What is the biggest problem you’re currently struggling with? How are you going to solve it?

Answer:

I stress/worry way too much. I need to learn how to take a step back and breathe, then tackle things one at a time instead of trying to manage it all at once.

Question 11: When you look in the mirror, do past insecurities still haunt you? Do you think you really dealt with them?

Answer:

My insecurities are more internal than they are external, so yeah, sometimes THOSE haunt me when I look in the mirror. I don’t think I have really dealt with them. In fact, I know I haven’t.

xo 

 

Perseverance & Self-Love

Question 16: Biggest accomplishment this year (2016)?

Answer:

I didn’t give up on myself and I am where I am: in a much better space than I have ever been. I’ve had multiple moments when I truly wanted to end it all, but somehow I persevered, and to me, that is my biggest accomplishment of 2016.

Question 17: What is a self-love tip that keeps you going?

Answer:

I should treat myself the way I want other people to treat me, and therefore I should always look out for myself first, because I have to be okay before I can be anything to anyone else.

Question 18: What fills you up with love?

Answer:

Besides food, I really don’t know. I have been quite numb to love lately.

xo